AAU logo
AAU on Demand banede vej for job

AAU on Demand banede vej for job

Det var lidt tilfældigt, at Morten Stig Winther i sin tid så opslaget om rekruttering til AAU on Demand, AAU’s korps af studenterundervisere. Han vidste med det samme, at han måtte søge studiejobbet, og det har han bestemt ikke fortrudt. Morten ser tilbage på sine 4 år i AAU on Demand og på det udbytte, jobbet som studenterunderviser har givet ham.

Giv lidt og få meget tilbage

Undervisning gennem AAU on DemandMorten har deltaget i de obligatoriske workshops i forbindelse med sin ansættelse i AAU on Demand. Han fortæller: ”Uddannelsen gjorde mig mere tryg og sikker ved mit undervisningsforløb. Det har været fedt at få feedback fra andre universitetsstuderende. Jeg har både lært at modtage og lytte til andres hjælp og forslag, og også at give den anden vej. Det er noget af det bedste ved AAU on Demand”.

Igennem årene har Morten været med på en del besøg med AAU on Demand, og han har nydt hver og et. Besøgene har givet ham en bevidsthed om hans egne styrker og svagheder som underviser. De har også lært ham at være fleksibel og altid have en plan B og C klar. Morten siger: ”Man giver meget lidt af sig selv, og får så meget tilbage. Fra kollegaer, arbejdsgivere, Karriecenteret og ikke mindst eleverne på de forskellige gymnasier”.
 

Øget selvsikkerhed

Noget af det, Morten føler, at han har fået ud af sin tid i AAU on Demand, er en større selvsikkerhed i forhold til at stå og tale foran andre. Det er en kompetence, der kommer ham til gode både i forbindelse med hans virke som lærer, hans eksamener på universitetet og i forbindelse med jobsøgningen

”AAU on Demand har hjulpet mig med at sætte ord på mine kompetencer. En ting er, at man selv synes, man er en god underviser, men hvad det helt præcist vil sige for mig, har jeg først fundet ud af efter at have været med i AAU on Demand, ” fortæller han.

Det sidste halve år, inden Morten dimitterer, har han ved siden af AAU on Demand også arbejdet som vikar på Struer Statsgymnasium. Her oplever han aldrig, at han er nervøs eller usikker forud for en undervisningsseance. Det tilskriver han blandt andet den erfaring, undervisningen med AAU on Demand har givet ham. Han ser det som en kæmpe fordel at være nået så langt, inden han er færdig med sin uddannelse og skal ud i ”virkeligheden” som gymnasielærer.
 

AAU on Demand er netværksskabende

AAU on Demand og netværksmulighederMorten fortæller, at han har draget nytte af det netværk, som han har opbygget gennem årene i AAU on Demand – et netværk som har været hurtige til at hjælpe og komme med forslag til jobsøgning, og som har givet ham en flot udtalelse.

Morten fandt sit vikarjob på Struer Statsgymnasium på Gymnasiejob.dk. I forbindelse med rekrutteringsprocessen kom tiden i AAU on Demand ham endnu en gang til gode.

”Rektor var yderst imponeret over mit CV i forhold til at jeg ikke engang er færdig på studiet endnu. Ikke mindst mine erfaringer i AAU on Demand fandt han interessant, og ville straks høre mere om, hvad jeg havde arbejdet med i korpset. Min selvsikre fremtoning og evnen til at sætte ord på egne styrker og kompetencer, gjorde at jeg fik jobbet umiddelbart efter endt samtale”.
 

Hurtigt i job

Selvom der er hård kamp om gymnasielærerjobbene, har Morten allerede et job på Mariagerfjord Gymnasium i Hobro, som venter, når han er færdiguddannet til sommer. Det er vigtigt at have erfaring, hvis man vil stå stærkt i ansøgerfeltet, og på det punkt har studiejobbet i AAU on Demand hjulpet ham.

AAU on Demand arbejde”Gymnasierne beder som oftest om en motiveret ansøgning,” fortæller Morten. ”Her handler det ikke bare om at skrive: ’jeg vil bare helt vildt gerne have jobbet’. De vil vide, hvorfor du søger hos dem, og de vil vide hvorfor de ikke kan undvære dig. Jeg har henvendt mig til eventuelle lærere eller rektorer, der har været på gymnasierne, når vi har været rundt. De skulle jo helst ikke glemme netop mig. Da jeg søgte jobbet på Mariagerfjord Gymnasium, ringede jeg til gymnasiet og aftalte et kort møde for at høre lidt ekstra om jobbet. Egentlig vidste jeg alt jeg ville, men jeg havde en idé om, at det ville vise, hvor motiveret jeg var. Da de ringede og kaldte mig til samtale, var jeg ikke i tvivl om, at jeg nok skulle få det – og så endda 2½ måned før jeg dimitterer."

"Et sidste råd er at komme i gang med jobsøgningen hurtigst muligt og søge stillingerne, så snart de er slået op, så man får et forspring. Jeg var til samtale samme dag som ansøgningsfristen og fik jobbet dagen efter – altså dagen efter de sidste kunne søge jobbet.”

 

Få styr på dine kompetencer

Netop evnen til at sætte ord på sine styrker og kompetencer skal man ikke undervurdere.

Det pointerer Morten i sit råd til dig, der skal søge job: ”Det er vigtigt at få gjort klart, hvilken person man er og kunne redegøre for alt, hvad man har skrevet i sin ansøgning og sit CV. Det er en god start. Man skal ikke skrive man er ”fleksibel”, hvis man ikke kan svare sin mulige kommende arbejdsgiver på, hvad man mener med det”.

Om AAU on Demand

AAU on Demand er Aalborg Universitets korps af studenterundervisere, der tager ud på gymnasier og underviser, når lærerne fx er på pædagogisk dag.

Korpset finder på AAU campus Aalborg og CPH og søger nye studenterundervisere i slutningen af hvert semester.

Læs mere her

"Ved jobsamtalen skal man virke interesseret og ikke være bange for at sige sin ærlige mening på en god måde – så er man nået langt. ”Og så skal man vide, hvorfor man søger lige præcis dér! Jeg havde læst om gymnasiet inden samtalen, og det første spørgsmål, jeg fik, var: ’Hvorfor vil du være her?’,” fortæller Morten.
 

Bliv AAU on Demand’er

Morten har aldrig fortrudt sin ansættelse i AAU on Demand, og han råder andre til at søge ind i korpset:

”Gør det! Det er ikke bare et studiejob. Det er en lille familie med vildt spændende opgaver, som man selv er med til at sætte op. Det er egentlig kun en selv, der sætter grænsen, hvilket jeg aldrig gjorde, og det har jeg ikke fortrudt. Men muligheden er der. Min klare anbefaling er, at man melder sig til alt i AAU on Demand og tager de forskellige udfordringer op. Det er bestemt også noget, der pynter på CV’et”.

 

 

Morten fra AAU on DemandOm Morten Stig Winther

Fødeår: 1988

Uddannelse: Gymnasielærer. Hovedfag i Samfundsfag. Sidefag Idræt og Samfundsøkonomi.

Semester: 10. semester

Stilling og virksomhed:

  • Vikar på Struer Statsgymnasium
  • Studenterunderviser hos AAU on Demand lidt endnu
  • Adjunkt på Mariagerfjord Gymnasium umiddelbart efter dimission

Nyheder

Se listen