AAU on Demand udvider til København

Studerende på Aalborg Universitet København kan nu ansøge om en stilling i AAU on Demand. Det er et korps af studerende, som underviser gymnasieelever i emner, de fordyber sig i på universitetet.

Skrevet af Mads Gregersen, AAU Cph

Ønsker du at blive bedre til at formidle og samtidig tjene penge, så kan du som studerende på AAU CPH nu søge om en plads i AAU on Demand.

AAU on Demand er et korps af studenterundervisere, som holder oplæg for gymnasieelever om selvvalgte emner. Det er en slags studievejledning for gymnasieeleverne, som får et indblik i, hvad man konkret laver og lærer på et universitet.

Til det formål leder Karrierecentret efter 18 studerende, som har lyst til at undervise.

– AAU on Demand er for studerende, som vil have et studierelevant job, der også gør dem til bedre formidlere. Pengene er bare en sidegevinst, siger Mikkel Sigurdsson fra Karrierecentret på AAU CPH.

AAU betaler nemlig de studerende for at holde oplæggene. Det typiske AAU on Demand-arrangement tager en hel dag, og i Aalborg er der gennemsnitligt 10 gymnasiebesøg på et semester. Gymnasierne booker besøgene og bestemmer, hvor mange og hvilke studenterundervisere, de vil have ud.

– De studerende lærer at formidle på flere måder, da de udover at tegne og fortælle også skal sælge dem selv og deres emne. For hvis ikke rektor på gymnasiet finder det interessant, så bliver man ikke valgt. Det er også godt at kunne sætte sig i modtagerens sted, når man skal ud på arbejdsmarkedet, siger Mikkel Sigurdsson.

LINE FORTÆLLER

At AAU on Demand gør dig bedre til at formidle, kan 24-årige Line Thygesen nikke genkendende til. Hun meldte sig i Aalborg, da hun gik på andet semester af Kommunikation og Digitale Medier (daværende Humanistisk Informatik). Hun holdt oplæg om appelformer og konfliktløsende kommunikation.

– Det var udfordrende at skulle stå i et klasselokale og fortælle om mit emne på en spændende måde og samtidig få alle med. Vi blev evalueret af de studerende efter hvert oplæg, så jeg lærte det hurtigt, siger Line Thygesen.

Hun oplevede også, at hun selv blev fagligt skarpere gennem de mange oplæg.

– Jeg blev opmærksom på, hvad min egen faglighed rakte til, da jeg skulle formidle klart og samtidig blev spurgt ind til det, siger Line Thygesen.

Til august planlægger Karrierecentret at udvide AAU on Demand på AAU CPH med yderligere 22 studenterundervisere, så korpset når op på 40.

Der er ansøgningsfrist den 14. februar 2016 for første runde af ansættelserne. De optagede skal gennemgå obligatoriske og ECTS-givende kurser i mundtlig formidling.

Læs mere om AAU On Demand, og om hvordan du ansøger her.

Historien er fra AAU Cph's intranet