For AAU-ansatte

AAU on Demand

Brobygning i øjenhøjde

AAU on Demand er et tilbud til gymnasiale uddannelsesinstitutioner over hele landet, hvor studerende fra AAU overtager undervisningen for en dag eller et modul, fx i forbindelse med pædagogisk dag, hvor lærerne er ude af huset.

Gymnasieeleverne møder AAU-studerende, der kommer ind som et frisk pust og underviser i stof fra AAU's mange uddannelser.De studerende afmystificerer, hvad det vil sige at gå på universitetet, og giver eleverne et indtryk af PBL og hvad der gør AAU anderledes.

Målet er at informere om AAU som studiested med henblik på at kvalificere deres valg af studiested – og i sidste ende hjælpe til at sikre, at det er de rigtige, der søger ind på AAU og dermed potentielt undgå frafald.

 

Formidling og employability

Jobbet som studenterunderviser i AAU on Demand er af relevans for studerende på alle AAU’s studieretninger, uanset om man drømmer om at blive gymnasielærer eller bare gerne vil prøve sig selv af.

Jobbet giver de studerende relevant erhvervserfaring og styrker deres formidlingskompetencer.

Studenterunderviserne får mulighed for at træne evnen til at kunne kommunikere sin faglighed til ikke-fagfæller. Det kræver en forståelse af sin egen faglighed, og hvordan man kan præsentere det faglige indhold på en meningsfuld måde. Noget, der også indebærer en refleksion over sin faglighed og personlighed, og dermed giver bedre forudsætninger for at kunne se sig selv i interessante og relevante dele af arbejdsmarkedet.

"Det er utroligt bekræftende at se elever blive begejstret og interesseret i Historie på samme måde som jeg er. Det er en gave at have et job, hvor man skal formidle dele af ens studie, da det er en fantastisk mulighed for at reflektere over de kompetencer man egentlig har opnået."

Maria Steffensen
AAU on Demand'er i Aalborg