AAU logo
Studenterundervisere på AAU Cph bygger bro mellem københavnske gymnasier og universitetet

Studenterundervisere på AAU Cph bygger bro mellem københavnske gymnasier og universitetet

AAU on Demand er et korps af studerende, som tager ud på gymnasier og holder spændende, faglige oplæg for eleverne. Konceptet har haft så stor succes i Jylland, at Aalborg Universitet nu har ansat de første studenterundervisere i København.

Hvad vil det sige at studere på universitetet, og hvordan kan man senere drage nytte af alt det, man lærer i gymnasiet?

Som gymnasieelev kan det være en udfordring at overskue alle de muligheder, man har for at uddanne sig samt gennemskue hvilken vej, man skal vælge.
 

Korpset udvider til København

Siden 2011 har Aalborg Universitet i Aalborg haft et korps af studerende, der er taget ud på gymnasier for at give eleverne et indblik i de interessante emner, man kan arbejde med på universitetet samt den tværfaglighed uddannelserne indeholder.

I dag består korpset i Aalborg af 90 studenterundervisere, hvoraf nogle flere gange har taget turen over broen til Sjælland.

I kraft af den store interesse er konceptet nu blevet udvidet til AAU i København, hvor de første 17 studenterundervisere netop har været igennem det obligatoriske uddannelsesforløb for at blive klar til at komme ud på gymnasierne.

AAU on Demand undervisning

Eleverne får en førstehåndskilde

”Med AAU on Demand får eleverne deres viden fra en, der selv står midt i det - en førstehåndskilde”, forklarer Nikoline Kofod Madsen, der studerer It, Læring og Organisatorisk Omstilling og er en af de nye studenterundervisere i København.

Studenterunderviserne i København repræsenterer uddannelser som Kommunikation og Digitale Medier, Teknoantropologi og Integrated Food Studies m.m.

AAU on Demand undervisning

Formidling på en kreativ og spændende måde

I kraft af uddannelsesforløbet har studenterunderviserne fået undervisning i formidling og undervisningstilrettelæggelse samt hjælp til at opbygge deres oplæg af lektor fra Institut for Læring og Filosofi, Lone Krogh.

Dermed er det nye korps af engagerede studenterundervisere nu klar til at besøge gymnasier i hovedstadsområdet med oplæg som eksempelvis ”Entreprenørskab og innovation – fra teori til praksis”, ”Medier og mediernes magt” og ”21st century skills – digital dannelse og teknologiforståelse”.

”Gennem uddannelsen af studenterundervisere ser jeg gang på gang, hvor dygtige og engagerede mange af vores studerende er, og hvor hurtige de er til at sætte sig ind i, hvorledes deres fag kan formidles til gruppen af gymnasieelever på den mest kreative og spændende måde,”  fortæller Lone Krogh.
 

Vil du booke AAU on Demand til dit gymnasium?

Læs mere om mulighederne for at få besøg af korpset her.

Find de oplæg, der passer til netop jeres gymnasium, her.
 

Vil du være med i AAU on Demand?

Læs mere om, hvordan du bliver studenterunderviser i AAU on Demand, her.

Vi søger nye studenterundervisere hvert semester - i maj og i november.

Nyheder

Se listen